- Ienibaharul – acest condiment este bun pentru indigestie; acționează ca un analgezic (reduce durerea), îmbunătățește circulația sangvină, protejează sistemul gastrointestinal, îmbunătățește starea de spirit, stimulează imunitatea, combate infecțiile fungice, scade tensiunea arterială, reduce inflamația.
- Cardamomul – are gust de lămâiță și se adaugă mai ales în cafea și în dulciuri; protejează tractul gastrointestinal, ajută la controlul colesterolului, îmbunătățește circulația și sănătatea cardiovasculară; ajută în afecțiunile dentare, infecții urinare (cistită, nefrită, gonoree).
- Scorțișoara – are importante proprietăți antimicrobiene și antidiabetice, ajută la calmarea durerilor de stomac.
- Cuișoarele – au efecte analgezice deosebite, proprietăți calmante și antiseptice. Usturoiul – numit și „penicilina rusească”, acest condiment poate combate nu doar infecțiile, ci și bolile de inimă și cancerul.
- Ghimbirul – este cel mai bun remediu dintre condimente împotriva stărilor de greață și de rău; are totodată efecte anti-inflamatoare și ajută în artrită.
- Ardeiul roșu iute – calmează durerile prin mai multe mijloace.